Close

26 juni 2019

Omer Vander Ghinste kiest voor Pasolutions

“Ongeveer 12 maanden terug begon onze zoektocht naar een performant CRM-systeem voor de sales mensen op de baan. Diverse opties werden hiervoor bekeken maar al snel liepen we tegen beperkingen aan.
Na een eerste contact met Pieter van Pasolutions, eind 2018, waren we overtuigd van de sterkte en mogelijkheden binnen het PowerApps platform en zijn we samen aan de slag gegaan met de ontwikkeling.
Al heel snel hadden we een eerste werkbaar platform, waarop verdere verfijningen werden aangebracht.  Voordeel van het systeem is dat er van nul kan worden gestart, dus dat alle gevraagde mogelijkheden hierin kunnen worden voorzien.
Ons huidig op maat gemaakt PowerApps systeem zorgt ervoor dat de sales mensen enkel de zaken zien en kunnen bewerken waar ze ook echt effectief dagdagelijks mee werken.
Het PowerApps systeem zorgt ervoor dat er veel efficiënter kan worden gewerkt, en dus meer bezoeken mogelijk zijn, wat op zijn beurt opnieuw leidt tot extra verkoop.
Wij als Brouwerij Omer VanderGhinste zijn dus zeker overtuigd van de sterkte en de voordelen van het Power Platform alsook van de zeer professionele samenwerking met Pasolutions.”

David Bossuyt | Commercial Director Omer Vander Ghinste

Om de verdere digitalisering van de brouwerij te ondersteunen werd er een traject gestart om een app te maken voor de vertegenwoordigers die dagelijks bijna honderd horecazaken, bierhandels en retail filialen bezoeken. Deze app biedt hen de mogelijkheid om klantengegevens te verzamelen, bezoekinformatie te registreren, aanvragen te versturen voor promotiemateriaal, bestellingen te plaatsen, … . Daarnaast werd er een goedkeuringsflow gekoppeld aan diverse processen zodat de administratieve stroom nu volledig digitaal en geautomatiseerd verloopt. Ook de real-time bestelhistoriek is zichtbaar zodat men bij het binnenlopen van de desbetreffende zaak direct over de correcte inzichten beschikt wat betreft verkooptrends per bier en periode.

Op de data die hieruit voorkomt werden er dashboards voorzien die onmiddellijke inzichten tonen aan de werknemers in de brouwerij. Zo kan men sneller inspelen op nieuwe opportuniteiten, frequentie van bezoeken, aanwezigheid van promotiematerialen in de bezochte horecazaak, … .

“De case bij brouwerij Omer Vander Ghinste is een mooi voorbeeld over de samenwerkingsmogelijkheden binnen het Microsoft Power Platform. Via PowerApps beschikt elke vertegenwoordiger nu over een instrument die in korte tijd al onmisbaar is geworden tijdens de uitvoering van zijn/haar werk. Dankzij een weldoordachte workflow worden de goedkeuringen en aanvragen van bestellingen nu ook volledig geautomatiseerd en met een druk op de knop afgehandeld.

De data uit deze app wordt slim gecombineerd met Omer’s ERP data en in een glashelder Power BI dashboard omgezet. Op deze manier krijgt de brouwerij heldere inzichten en stelt processen en workflows hierop af. Resultaat: een gestroomlijnde werking van het bedrijf en hogere winstmarges.

Benieuwd wat het Power Platform voor u kan betekenen? Geef een seintje en we bespreken dit met een frisse Omer in de hand.”

Pieter Aernoudt |Owner Pasolutions